Adres winkel: Akerstraat 64, Kerkrade, NL
Adres atelier: Kleingraverstraat 144, Kerkrade, NL

Sanne Hanssen

Sanne Hanssen

Creangle

Ik ben Sanne Hanssen, Edelsmid en workshopbegeleidster van CREANGLE. Ik werk graag gedetailleerd en fijn, in zilver en goud i.c.m. edelstenen. De edelstenen en vormen in het metaal zijn voor mij de persoonlijkheden die ik link aan het karakter van de drager, de persoon waarvoor het sieraad gemaakt wordt. De helende werking van de edelstenen spreken vaak boekdelen op het gezicht van de klant, maar zijn zo herkenbaar in hetgeen waar de klant zich op dat moment in het leven bevind. In mijn bedrijf komt dat samen, Crea van creativiteit, Angel van het spirituele en Angle van de verschillende perspectieven en uitgangspunten wat een ontwerp kan hebben.

In mijn atelier te Kerkrade (Spekholzerheide) mag je een kijkje komen nemen tijdens de open atelier dagen. In het atelier geef ik namelijk edelsmid workshops en cursussen om creatievelingen te leren over deze oude ambacht; wat komt er allemaal kijken bij het maken van een zilveren of gouden ring? Smeden, kloppen, zagen, (heel veel) schuren, vijlen, polijsten en dan zijn er nog zoveel andere afwerkingstechnieken, en ja ‘the sky is the limit’ want met jou creatieve ideeën maak je tijdens zo’n workshop of cursus een uniek sieraad helemaal naar jouw smaak. Langs hulplijntjes begeleid ik jou langs de meeste smeedtechnieken maar er is geen vast stramien, niet iedereen maakt het zelfde, iedereen heeft zo zijn eigen smaak, glans, matteren, groot, klein, met bloemetjes of strakke lijnen. Wanneer je dan naar huis gaat mij jouw eigen ontworpen en gesmeden sieraad mag je trots zijn op het resultaat.

Kom op 12 november tussen 10 en 16u de ambachtelijke sfeer proeven in het atelier aan de Kleingraverstraat 144 te Kerkrade. (Het atelier is dus alleen op zondag geopend voor de open atelier tour)

Unieke mogelijkheid! Maak in een mini workshop (half uurtje) een aanschuifring! Kosten: €35,-

Naast het atelier verkoop ik mijn handgemaakte sieraden ook in een winkel aan het carboonplein in de akerstraat op nummer 64. In deze winkel zijn verschillende ambachtelijke ondernemers werkzaam, zoals een kleermaker die niet alleen kledingherstel doet maar ook volledig nieuwe kledingontwerpen maakt, een lederbewerker die op bestelling lederen handtassen maakt. Creatieve home deco van natuurlijke materialen worden gemaakt, macramé knoopwerken zoals plantenhangers en raamhangers. En mijn handgemaakte zilveren en vergulden sieraden met edelstenen en werkbank om herstel en reparatie werk aan sieraden uit te voeren staat klaar.

Dus heel wat om te komen bekijken op zaterdag 11 november tussen 10 en 16u. (De winkel is alleen op zaterdag geopend voor de open atelier tour.)

Wees welkom op zaterdag 11 (in de winkel) en zondag 12 november (in het atelier)!

Sanne Hanssen