Roebroekweg 50  Heerlen

Nicole Erens

Nicole Erens

BASTA in Beeld

ARTivist & ondernemer
Mij wordt vaak de vraag gesteld ‘Waarom wil je ondernemer worden?’
 Omdat ik in mijn ideeën geloof. Ondernemerschap verschaft me de vrijheid van bewegen. Die vrijheid heb ik en mijn ideeën nodig.
 In de eerste plaats om creatief te zijn, plannen uit te werken. Ook op pad gaan, mensen ontmoeten, ideeën delen, vragen stellen; ondernemen is daarbij een belangrijk middel.
Een jaar geleden ben ik verhuisd naar Heerlen waar ik hoofdzakelijk vanuit huis werk.
Medio 2023 heb ik de voormalige garage verbouwd tot atelier. Dit wordt mijn creatieve haven waar ik creëer, experimenteer en mensen ontmoet. Ik voel me nauw betrokken bij mijn wijk en neem deel aan diverse (buurt)activiteiten.
Mijn doel is kunst een maatschappelijke waarde toe te kennen en laagdrempelig onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

 

ARTivist & Beelddenker
Hoewel mijn camera een krachtig instrument is, en een zacht penseel een krachtig schilderij kan creëren, gaat het in mijn werk niet in de eerste plaats om kijken of zien.
Het gaat in de allereerste plaats om luisteren naar mensen. Wat houdt ze bezig, wat is hun droom, wat is hun pijn? Je geeft mensen iets mee door te luisteren. Verhalen zijn ontroerend, herkenbaar, hartverscheurend of hartstochtelijk. Het is belangrijk ze met elkaar te delen. Het zorgt ervoor dat we ons verbonden met anderen voelen en kan bijdragen aan bewustwording en begrip.
Ik houd me bezig met beeld in de breedste zin van het woord, tekst en fotografie. Schrijver, vormgever en fotograaf, eigentijdse kunstenaar, of noem me een ARTivist: met mijn camera en pen breng ik sociaal-maatschappelijk kritische zaken aan het licht maar toon ook de schoonheid van het leven en hoe waardevol dit is.
Met mijn camera of pen demonstreer ik de alledaagse rauwheid en breng tegelijkertijd een ode aan het prachtigste geschenk en onze grootste uitdaging: het leven.

Nicole Erens